ODPOVEDANO!

01-naj-zivita-opera-in-balet.jpg

Operno-baletni koncert

Naj živita opera in balet

v izvedbi SNG Opere in baleta Ljubljana

sobota, 9. september 2023, ob 20.30

Poletno gledališče Studenec

Cena vstopnice |  25 €

Operni in baletni solisti, baletni in operni zbor ter Operni orkester SNG Opere in baleta Ljubljana se predstavljajo s koncertom opernih arij in baletnih duetov z naslovom Naj živita opera in balet. S klasičnim operno-baletnim sporedom bodo občinstvu pričarali očarljivo in lahkotno vzdušje. Večne operne melodije se bodo prepletale s koreografijami umetniškega direktorja ljubljanskega baleta Renata Zanelle in priznanega baletnega solista Lukasa Zuschlaga na brezčasno Straussovo glasbo.
Z najbolj znanimi arijami iz francoskih oper Carmen, Faust in Hoffmannove pripovedke ter italijanskih klasik La bohème, Tosca, Manon Lescaut, Norma in Cavalleria rusticana bodo nastopili prvi glasovi gledališča: sopranistka Urška Breznik, mezzosopranistka Elena Dobravec, tenorist Branko Robinšak, baritonist Marko Kobal in basist Peter Martinčič, ki s svojo karizmo in glasbeno interpretacijo vedno navdušijo. Manjkal ne bo niti Offenbachov Kankan z opernim zborom pod vodstvom Željke Ulčnik Remic.
Izvrstni baletni solisti Ana Klašnja, Nina Noč, Erica Pinzano, Emilie Tassinari, Marin Ino, Tasja Šarler, Lara Flegar, Mariya Pavlyukova, Katja Romšek, Filip Jurič, Filippo Jorio, Yujin Muraishi, Lukas Bareman, Hugo Mbeng, Oleksandr Koriakovskyi, Aleks Theo Šišernik in Matteo Moretto pa nas bodo popeljali v svet dunajske klasike z valčki in s polko, kjer plesni koraki poskočno sledijo glasbi.
Orkestru, opernim in baletnim solistom ter zboru bo dirigiral Ayrton Desimpelaere, belgijski umetnik mlajše generacije, ki je za svoje delo prejel vrsto nagrad, med drugim medaljo za zasluge belgijske vlade.

Obeta se prvovrsten in nepozaben operno-baletni večer.